Nieuws & Blog

Feestelijke gebeurtenis bij Intus

Begin juli vond bij ons op kantoor de boekoverhandiging van het proefschrift van Windi Winasti plaats. Windi heeft onder andere haar jarenlange ervaring in het vakgebied van workforce management bij RadboudUMC toegepast in haar promotieonderzoek. Haar proefschrift behandelt “realtime planning en controle” in een ziekenhuis. Bart van der Wijst, expert in planning en workforce management (WFM) bij Vlirdens, overhandigde namens Windi Winasti een exemplaaraan Intus.

Bart vertelde tijdens het bezoek over de inzichten die hij tijdens en na het lezen van het boek heeft opgedaan en hoe waardevol die kunnen zijn voor organisaties en hun uitdagingen rond de inzet van capaciteit van mensen en middelen. En dat betreft niet uitsluitend ziekenhuizen. Elke organisatie – zowel binnen als buiten de zorg – heeft vergelijkbare uitdagingen, waarbij per branche of sector wat andere accenten liggen. De essentie van die uitdagingen is echter fundamenteel dezelfde.

Na het lezen van het boek zijn we vanuit Intus tot de conclusie gekomen dat de inhoud bijzonder interessant is als inspirator en vaktechnisch naslagwerk:

Wij vinden het een geweldige ontwikkeling dat capaciteitsplanning eindelijk ook vanuit wetenschappelijk oogpunt is beschouwd. Dit proefschrift bevestigt een aantal goede keuzes die Intus al heeft gemaakt bij het ontwikkelen van onze volledig in InPlanning geïntegreerde module Capaciteitsplanning. Bovendien biedt het enorm waardevolle informatie over de keuzes die we bij de doorontwikkeling ervan kunnen maken. Waarbij het voornaamste doel is en blijft, om onze klanten te helpen met gereedschap waarmee de verschillende processen rond WFM optimaal worden ondersteund.

Dit proefschrift inspireert zeker tot verdere innovatie in Capaciteitsplanning waardoor we onze klanten nog meer in staat stellen vraag naar en aanbod van arbeidscapaciteit goed op elkaar af kunnen stemmen.

 

 

GTZJ2141[1]